Lopen voor mentale fitheid!

Runningtherapie voor preventie en verzuim

Door de inzet van Runningtherapie kunnen bedrijven op een eenvoudige manier investeren in de vitaliteit van hun medewerkers. Runningtherapie voor bedrijven past bij zowel verzuimpreventie of als onderdeel van een re-integratietraject.

Waarom Runningtherapie?

Bewegen zorgt voor positieve neurobiologische en psychologische effecten. Welke van deze twee mechanismen het meest bijdraagt aan persoonlijke welzijn is tot op heden niet met volledige zekerheid te zeggen. Wel kan met zekerheid gezegd worden dat runningtherapie een positieve invloed heeft op zowel de mentale als fysieke belastbaarheid van mensen.

Bijkomend voordeel

Runningtherapie betekent lichaamsbeweging. Runningtherapie is een methode om in eerste instantie de psychische conditie te verbeteren door (hard)lopen. Aangezien runningtherapie lichaamsbeweging is, zal niet alleen de psychische conditie verbeteren maar ook de lichamelijk conditie zal toenemen.

Om deel te nemen aan runningtherapie is het hebben van (hard)loop ervaring absoluut niet noodzakelijk, waardoor het voor elk niveau geschikt is. Het hardlopen kan op wandeltempo worden uitgevoerd en het gesprekstherapeutisch interveniëren behoort niet tot de standaardtaak van de runningtherapeut. Uiteraard wordt vooraf de inzet van runningtherapie per deelnemer bepaald of deelname verantwoord is.

Werkwijze

Runningtherapie wordt zowel individueel als in groepsverband aangeboden en duurt in totaal 12 weken. Het aanbod bestaat uit een traject van 12 weken begeleid hardlopen. Het lopen wordt geleidelijk opgebouwd tot een rustige en ontspannen duurloop. De lengte van deze duurloop wordt tijdens de training en op basis van de persoonlijke belastbaarheid bepaald. Aan dit traject kunnen 10 medewerkers tegelijk deelnemen, zodat er ruimschoots aandacht is voor begeleiding en motivatie. Alles wordt zo veel mogelijk op de bedrijfslocatie georganiseerd.

De therapie wordt vanzelfsprekend verzorgd door een Runningtherapeut.

Contact